Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за Евронюз, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за Евронюз, че
Коментари Харесай

Вучич побесня! Какво каза на Запада

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви нощес в изявление за Евронюз, че Сърбия е заела позиция във връзка спора в Украйна и тя не се трансформира, а по отношение на отхвърли да вкара наказания против Русия той сподели, че с това Сърбия " пази териториалния си интегритет ", съобщи Танюг. 

,,Нашата позиция се трансформира всеки ден, не във връзка с спора в Украйна, това, което бе признато на съвещанието на Съвета за национална сигурност, остава, само че се трансформира животът, цените на витално значими първични материали, когато порастват цените на петрола, газа и електрическата сила, въглищата, стоманата и то по трагичен метод, порастват и цените на храните``, съобщи Вучич за Евронюз Сърбия. 

На въпрос дали Сърбия с това, че не вкарва наказания против Русия, сама прави от себе си противник на Запада, той отвърна, че това може би е по този начин, само че посочи, че " ние имаме своя страна и се грижим за нея ". 

На констатацията, че Сърбия е възприемана като страна, която е на страната на Русия поради това, че не е въвела наказания, и оценката на холандския министър председател Марк Рюте, че Сърбия не е подготвена да влезе в Европейски Съюз, Вучич отговори, като сподели, че Сърбия се е държала кардинално, в сходство с нормите на интернационалното право и по този начин е гласувала в Организация на обединените нации. 

Може би Сърбия би могла да сложи на Марк Рюте и на всички останали въпроса спомняте ли си, когато убивахте тази страна и когато бе нарушавано интернационалното право? Без решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации убихте 82 деца. Дали сме по слаби от останалите претенденти? Нека имаме своя страна, да се гордеем със своята страна и генезис, сподели още той, представен от БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР